Woninglabel of Energie Index


Weet U niet precies welke keuze u moet maken. Een woninglabel of toch kiezen voor een uitgebreide Energie Index. We hebben daarvoor een kleine test in elkaar gezet, Beantwoord de volgende vragen. En de Test geeft antwoord of het voor U nodig is om een uitgebreide energie Index te laten opstellen van U woning. Twijfelt u na deze test nog steeds, neem dan per mail even contact op met u vragen.

Begin 2015 hebben alle woningeigenaren een voorlopig Energielabel ontvangen.Bent u tevreden met het “geschatte” label.

 

Question #1: Tevreden met U huidige Woninglabel
– Ja
– Nee

Oudere Cv ketels zijn minder zuinig dan de modernere HR Ketel. Het woning label gaat uit van wel of geen standaard HR ketel. Heeft u een moderne ketel dan is deze vaak zuiniger eventueel voorzien van de nieuwe A-label Pomp. Bij de Energie Index wordt dit verschil meegenomen in de berekening.

 

Question #2: Is u CV ketel ouder dan 7 jaar?
– ja
– nee

 

Question #3: Is u woning aanvullend geïsoleerd of grondig gerenoveerd? (bedoeld wordt dak isolatie , gevel isolatie, of aanvullende vloerisolatie.
– Ja, mijn woning is extra geisoleerd of gerenoveerd
– Nee, mijn woning is niet aanvullend geisoleerd

Afhankelijk van het bouwjaar van u woning, is er rekening gehouden met de isolatie normen van de betreffende bouwperiode. Woningen na 1991 zijn tijdens de bouw voorzien van Isolatie.

 

Question #4: Is u woning gebouwd voor 1991?
– Ja, mijn woning is gebouwd voor <1991
– Nee, mijn woning is gebouwd na >1991

Hierbij kunt u denken aan : Zonnepanelen, na- Isolatie -dak, -gevel of vloer. Warmtepomp / Zonnestroomboilers.

 

Question #5: Wilt U weten wat energiebesparende maatregelen voor u op kunnen leveren?
– Ja, ik zou graag willen weten wat bijv. zonnepanelen voor mij kunnen opleveren.
– Nee, ben niet geinteresseerd

 

Woninglabel:
Uw score is >50% Dit betekend dat u woning weinig afwijkt van het geschatte voorlopige Woninglabel. U kunt de online tool gebruiken om U label definitief te maken, voor meer informatie klik.
WoningLabel

Energie Index:
Uw Score is <50% Dit betekend dat u woning erg is veranderd ten opzichte van het geschatte voorlopige label. Het is verstandig om voor u woning een Energie Index op te laten stellen.
Energie Index

Wenst u hulp bij het Online invullen van U woninglabel, ook daar kan EPA Advies noord u bij helpen. Wij kunnen (op uur tarief) u helpen met het invullen en het verzamelen van de bewijzen. Welke nodig zijn om U label definitief te maken.
Twijfelt U tussen Energie Index of Energie Index Compleet pakket. Geen nood, na de woning opname is er een duidelijk beeld of deze aanvulling bij u past.