Gevel isolatie


Goede gevel isolatie kan enorm schelen in u stookkosten. Gevel isolatie kunnen wij onderverdelen in drie mogelijke bespaaropties. Hiermee bedoel ik Gevelisolatie aan de Binnenkant, Gevel isolatie aan de Buitenkant, en Spouw isolatie (tussen/ in de gevel). we gaan hier nader op in: Gevel Isolatie aan de Buitenkant.

Isoleren buitenkant gevel

Wil je veel besparen op uw stookkosten? Isoleer dan de gevel vanaf de buitenkant. weliswaar is dit niet de goedkoopste oplossing, maar het loont de moeite. Je buitenmuren zijn dan weer zo goed als nieuw en je verminderd het risico op vochtproblemen. Het isoleren van de buitengevel kan 9m3 gas per m2 geïsoleerde gevel besparen. Isoleren aan de buitenkant betekend, dat je woning als ware ingepakt word met isolatie materiaal. Waarna het afgewerkt kan worden met bijvoorbeeld sierpleister(stucwerk), kunststof platen of houtwerk. Verstandig is om dit soort klussen uit te besteden aan professionals. EPA-Adviesnoord kan u hierbij adviseren. Het isoleren van de buitengevel kan gevolgen hebben voor u buiten aangezicht, vaak is er dan ook een vergunning van de gemeente nodig. Voor gevel isolatie aan de buitenkant geldt nu nog een verlaagd BTW tarief.

 

Gevel Isolatie aan de Binnenkant

Gevel isolatie aan de binnenkant is makkelijker zelf aan te brengen. Een beetje handige doe het zelver kan een voorzetwandje plaatsen en deze isoleren. Laat je vooraf wel goed informeren om mogelijke vochtproblemen te voorkomen. Binnenkant isoleren heeft wel zijn nadelen. Wil je een beetje goede isolatie waarde zul je dus enkele centimeters isolatie materiaal moeten gebruiken. Dit gaat wel ten kosten van je binnen ruimte. Dat wil zeggen afhankelijk van het type isolatie materiaal, oplopend tot 10 cm per wand. Wij adviseren aan de binnenkant vaak isolerende Aluminium of reflectie folie. Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is.

Tip : Maak van deze werkzaamheden, foto’s . waarop te zien is welk materiaal (en hoe dik) geplaatst is. Dit kan als bewijs dienen bij aanpassing van u Energie Label.

 

Spouw muurisolatie

spouwmuur isolatie is vaak de beste manier om de gevel te isoleren, dit kost geen ruimte aan de binnenkant van uw woning. En vereist ook geen aanpassing aan de buitengevel. Spouw muur isolatie heb je door relatief lage aanbreng kosten vaak in minder dan 4 jaar terug verdiend. Met spouw bedoelen wij de ruimte tussen de binnen muur en de buiten muur van uw woning. Woningen gebouwd tussen 1920 en 1976 hebben vaak een on-geïsoleerde spouw. Door deze spouw(ruimte) te vullen met isolatie materiaal houd uw woning de warmte in huis beter vast, en de kou beter buiten. Spouw muur isolatie is niet iets wat u zelf kunt doen. Kies hiervoor een erkend bedrijf, zij hebben de benodigde techniek om de spouw goed te vullen. EPA-Adviesnoord kan u hierbij helpen.

De isolatiewaarde is vooral afhankelijk van de breedte van de spouw, ofwel de beschikbare ruimte. Het gebruikte isolatie materiaal is erg afhankelijk van deze beschikbare ruimte.

Tip: maak van deze werkzaamheden foto’s, en bewaar de factuur. Deze kunnen als bewijs dienen bij de aanpassing van uw Energie Label.