Vloerisolatie


Bij veel oudere woningen is de vloer of kruipruimte niet of nauwelijks geïsoleerd. Veel warmte kan via de vloer of kruipruimte verloren gaan, het isoleren van de vloer kan wel tot 10-15 % op u stookkosten besparen. Vloerisolatie is kan dus de moeite waard zijn om aan te brengen in uw woning. Een goede meting is hiervoor belangrijk. In onze Energie Index nemen wij standaard een vloerinspectie mee. Mocht uit deze inspectie blijken dat het voor u interessant is om de vloer of kruipruimte te isoleren zal dit in het rapport duidelijk naar voren komen. Bij Energie Advies Compleet, nemen wij indien gewenst deze maatregel mee. Dat wil zeggen het offreren en laten uitvoeren van vloerisolatie, met een verbeterd label tot gevolg.

img1.png

Isoleren is Besparen, met vloerisolatie kun je flink besparen op je stookkosten

Voor het isoleren van vloeren zijn verschillende isolatieproducten voor handen. Veelal wordt er gebruik gemaakt van polyurethaan (PUR), isolatiefolie of polystyreen parels. Elk van deze isolatiemiddelen heeft haar eigen voordelen, maar polyurethaan is isolatie technisch het beste product. Voor het isoleren van de onderzijde van de vloer geldt de voorwaarde dat de kruipruimte minimaal 50 centimeter diep moet zijn. De PUR wordt, in de gewenste dikte,  tegen de onderzijde van de vloer gesprayd. Het grote voordeel van PUR ten opzichte van de andere isolatieproducten is dat het volledig naad-  en kierloos is, zo zorgt het voor een optimaal isolatieresultaat.

Naast isoleren met PUR kan een vloer ook worden geïsoleerd met isolatiefolie of polystyreen(piepschuim) parels. Bij de folie geldt net als bij de PUR dat de kruipruimte minimaal 50 centimeter diep moet zijn. De isolatiefolie wordt bevestigd aan de onderzijde van de (houten) vloer. Is uw kruipruimte minder dan 50 centimeter hoog? Dan is vloer- of bodemisolatie met polystyreen parels de oplossing. Polystyreen vloerisolatie parels kunnen al bij een hoogte van 35cm worden toegepast. De polystyreen parels worden hierbij los op de bodem, in de gewenste dikte, aangebracht.

 

Voordelen van vloerisolatie:

  • Werkt energiebesparend;
  • Minder vochtige woonruimtes;
  • De vloer koelt minder snel af en zorgt zo voor een hoger wooncomfort.